Akcja Uliczna

Najbliższy termin Akcji Ulicznej – 8 listopada, piątek w godzinach od 18.00 do 20.00 – Gliwice Rynek, obok studni

Częścią akcji jest poczęstunek, mini-koncert i dobre słowo, rozdawane są ubrania i środki higieniczne.

Chcemy pójść do potrzebujących, rozmawiać, budować relacji, okazywać zainteresowanie, uświadamiać potrzebę zmiany, nieść pomoc w wyjściu z bezdomności.

Głosimy Dobrą Nowinę, prowadzącą do Pana Jezusa, oraz prawdę Bożego Słowa, która daje duchową pomoc.

Akcja Uliczna, jest  prowadzona cyklicznie co 2 tygodnie.

Pan Jezus powiedział: Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię.

Ew. Mateusza 11, 28

Terminy w 2019 roku: 11, 25 stycznia, 8, 15 lutego, 1, 15, 29 marca, 12, 26 kwietnia, 10, 24 maja, 7, 28 czerwca, 5, 19 lipca, 9, 23 sierpnia, 6, 20 września, 4, 18 października, 8 listopada 2019 roku w piątki  w godzinach 1800 – 2000.

To już było w 2018 roku: 15 czerwca, 20 lipca, 17 sierpnia, 14 września, 12 października, 9, 23, 30 listopada, 14 grudnia 2018 roku.

Projekt “Wigilia z Akcja Uliczną dla bezdomnych” realizowany przez Fundację 4R od 19 listopada do 31 grudnia 2018 r. był współfinansowany ze środków publicznych przekazanych przez Miasto Gliwice. W ramach projektu prowadzona była Akcja Uliczna na Rynku w Gliwicach: 23 i 30 listopada, oraz 14 grudnia 2018 r. Zorganizowano również Wigilię dla bezdomnych 21 grudnia w GCOP Gliwice ul. Jagiellońska 21

Fundacja 4R wygrała – w marcu 2019 roku – w V edycji konkursu Tesco “Decydujesz, pomagamy” pierwszą nagrodę na grant dla Akcji Ulicznej